Κρεμ Μπρουλέ Πορτοκάλι

Xfood.gr

 

Υλικά

500gr κρέμα γάλακτος

80-100gr χυμό πορτοκάλι

5 κρόκους αυγών

80gr ζάχαρη

2 φύλλα ζελατίνας

1 βανίλια φυσική


Εκτέλεση

1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τον χυμό μέχρι το σημείο βρασμού

2. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη

3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας με τον χυμό μέσα στους κρόκους με τη ζάχαρη

4. Παίρνουμε ένα μπολ με νερό και τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνας για να μαλακώσουν. Όσο πιο κρύο είναι το νερό τόσο το καλύτερο. Έπειτα από μερικά λεπτά, η ζελατίνα θα έχει γίνει σαν διάφανη μεμβράνη. Τη στραγγίζουμε από το νερό στύβοντάς την ελαφρώς με τα χέρια

5. Έπειτα βάζουμε όλο το μείγμα να βράσει στους 80-82 βαθμούς και μετά προσθέτουμε τις ζελατίνες και τη βανίλια

6. Σερβίρουμε σε φορμάκια της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να κρυώσουν και να πήξουν

7. Τέλος, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας με καστανή ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο την καίμε μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 − one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.