Υλικά
2 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
2 αυγά
2 χαρτάκια βανίλιας
1 κουταλιά ζάχαρη (κοφτή)
Βούτυρο για το τηγάνισμα
μερέντα

Εκτέλεση
1) Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη βανίλια
2) Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα
3) Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και δουλεύουμε με σύρμα των αυγών μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός, χωρίς σβώλους
4) Παίρνουμε ένα μικρό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και αφού ζεσταθεί στη φωτιά ρίχνουμε με ένα κουτάλι λίγο χυλό
5) Κουνάμε το τηγάνι να απλωθεί παντού ο χυλός και να πάρει το ίδιο πάχος
6) Όταν ψηθεί και γίνει σαν ομελέτα γυρίζουμε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη μεριά
7) Βγάζουμε την κρέπα και την τοποθετούμε σε μια πιατέλα
8) Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρις ότου να τελειώσει ο χυλός
9) Παίρνουμε κατόπιν μία-μία τις κρέπες, στρώνουμε στην επιφάνειά της λίγη μερέντα και την τυλίγουμε σαν τσιγάρο
10) Τις τοποθετούμε κατά σειρά σε πιατέλα

Σημείωση: Μπορούμε να βάλουμε στην κρέπα είτε μερέντα είτε μέλι με καρύδια

                           

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 − 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.