Λαβράκι με τηγανίτα πατάτας και dressing μουστάρδας by Pinocchio

Xfood.gr

ΛΙΣΤΑ ΑΓΟΡΩΝ
Λαβράκι
Πατάτα
Αυγό
Μουστάρδα
Μέλι
Ελαιόλαδο
Δυόσμος, Αλάτι, Πιπέρι, Αλεύρι

 

Μερίδες | Χρόνος προετοιμασίας | Συνολικός χρόνος

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 Λαβράκι
1 Πατάτα
1 Αυγό
1/2 κ.σ. Μουστάρδα
1/2 κ.σ. Μέλι
200ml Ελαιόλαδο
Δυόσμος, Αλάτι, Πιπέρι, Αλεύρι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Φιλετάρουμε το λαβράκι, αλατίζουμε, το περνάμε στο αλεύρι και το τηγανίζουμε.
Στον τρίφτη στο χοντρό τρίβουμε την πατάτα αφού την έχουμε καθαρίσει πρώτα την αλατίζουμε και την αφήνουμε 15 λεπτά να βγάλει τα υγρά της.
Χτυπάμε το αβγό μας και αρχίζουμε να κάνουμε τις τηγανίτες μας.
Στο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι παίρνουμε λίγη τριμμένη πατάτα, της δίνουμε το σχήμα τηγανίτας και ρίχνουμε πάνω της λίγο αυγό ώστε να κρατήσει το σχήμα της.
Μόλις πάρει χρώμα την γυρνάμε και όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από την φωτιά.

Χτυπάμε με το σύρμα την μουστάρδα και το μέλι και προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Όταν δέσει ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Pinocchio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × one =