Πιτσάκια Ρολό

Xfood.gr

Υλικά

Για τη ζύμη
2 & ½ φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (και λίγο έξτρα για το τελικό ζύμωμα)
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 ποτήρι του νερού γάλα (χλιαρό)
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Για τη γέμιση
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας (στεγνή, χωρίς ζουμί)
4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 φλυτζάνια του τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα ή άλλο κίτρινο τυρί
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
Λίγη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη
1) Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και λίγο-λίγο ρίχνουμε το χλιαρό γάλα. Με ένα κουτάλι αρχίζουμε ν’ ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σαν μπάλα.
*Σε αυτό το σημείο η ζύμη θα κολλάει λίγο
2) Στη συνέχεια παίρνουμε λίγο από το έξτρα αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
3) Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό, μακρόστενο φύλλο (30 – 40 εκατοστά)
4) Αλείφουμε το φύλλο με τη σάλτσα και απλώνουμε πάνω το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το τριμμένο τυρί, την πιπεριά και τη λιαστή ντομάτα.
5) Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε φέτες
6) Με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω αραδιάζουμε τα κομμάτια σε μία λαδόκολλα
7) Ψήνουμε τα πιτσάκια στους 180ο για 30 λεπτά περίπου

                     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.