Υλικά για 4 άτομα

320 γραμμάρια γιαούρτι

200 γραμμάρια ζάχαρη

4 αυγά

200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό

110 γραμμάρια αλεύρι μαλακό

5 γραμμάρια σόδα φαγητού

ξύσμα πορτοκαλιού

1 πρέζα βανίλια

 

Σιρόπι

650 γραμμάρια ζάχαρη

500 γραμμάρια νερό

400 γραμμάρια γλυκόζη

λίγη βανίλια (προαιρετικά)

Φλούδα από 1 πορτοκάλι


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά στο μίξερ. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, τη σόδα φαγητού, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα το πορτοκάλι και το αλεύρι και  συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με… προσοχή!!!

2. Λαδώνουμε τις φόρμες μας, ρίχνουμε το μείγμα και τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30-35′

3. Για το σιρόπι βράζουμε μαζί όλα τα υλικά για 5 λεπτά

4. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο ζεστό ρεβανί

***Συμβουλή: Μπορείτε να σερβίρετε το ρεβανί με μία μπάλα παγωτό

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.