Ριγκατόνι με μανιτάρια στο φούρνο

Xfood.gr

Χρόνος Προετοιμασίας 45′

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο ριγκατόνι

500 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα (κομμένα σε φέτες)

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

150ml λευκό κρασί

200ml κρέμα γάλακτος

200 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο

100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

30 γραμμάρια βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι με βούτυρο και μόλις μαραθούν σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

2. Βράζουμε το ριγκατόνι σε νερό για 4-5 λεπτά (να κρατάνε λίγο) και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι ανακατεμένα με την κρέμα και τα τυριά. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να κάνουν κρούστα τα τυριά.

 

***Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και αυγό για να δέσει πιο πολύ η σάλτσα

Μία εύκολη συνταγή για να ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen − fourteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.